Puzzel Winkel Musson

Puzzel Winkel Musson

Puzzels (ook wel jigsaws puzzles of legpuzzels genoemd) ontstonden in de tweede helft van de 18e eeuw. Vroeger hadden ze een educatieve functie, maar tegenwoordig zie je ze in veel huiskamers in de kast staan! Een legpuzzel maken geeft je een soort van mentale rust. Puzzelaars hebben meestal een favoriet thema, bijvoorbeeld Disney puzzels, Jan van Haasteren puzzels, landschapspuzzels, … Je kan het je zo gek niet bedenken of er bestaat wel een puzzel over. Bij Puzzel Winkel Musson hebben we meer dan 2000 verschillende puzzels. Keuze genoeg dus!

Wist je dat een puzzel het zelfstandig denken van een kind vergroot? Een puzzel is ontwikkelingsmateriaal dat je zowel thuis als op school terug ziet. Het helpt je kind met het leren: waar te nemen, te ordenen en te sorteren. Het zelfstandig bedenken van oplossingen voor problemen door je kind is van groot belang voor de verstandelijke ontwikkeling. Dit kan het leren door zelf een 3-d puzzel proberen op te lossen.
Doordat er ruimte wordt gegeven voor zelfstandigheid en je kind weet dat het fouten mag maken, wordt de zelfstandigheid gestimuleerd. Een kind dat uit ervaring weet dat hij fouten mag maken, durft er voor uit te komen dat hij iets niet weet of niet kan. Vergeet ook niet de fijne motoriek die verbeterd wordt door het bezig te zijn met kleine puzzelstukjes in elkaar te passen.
Kinderen vergroten hun ruimtelijk inzicht door te puzzelen. Ruimtelijke oriëntatie is één van de basiselementen voor het leren lezen, rekenen en schrijven. Maar door te puzzelen leert je kind ook oplossingsgericht denken, en leert het zich ook te concentreren en door te zetten wanneer het even niet lukt. Je kind leert omgaan met de teleurstelling als het niet lukt of heeft een succes ervaring als het juist weer wel lukt.  Je ziet dat het voor kinderen belangrijk is om te (leren) puzzelen.

Ouderen:

Als je al iets ouder wordt is het belangrijk om je hersenen af en toe te kietelen met breinbrekers. 3d-puzzels of andere manieren om je brein te doen werken. Het moet niet iets zijn met een bepaalde druk, maar gewoon iets wat je kan wegleggen als je geen zin meer hebt. Onze puzzels zijn de ideale hersenkrakers waarmee ouderen hun voordeel doen om hun denk vermogen op peil te houden.

Het balangrijkste is natuurlijk dat de kinderen en volwassen ook plezier hebben in het oplossen van de puzzel!

Translate »
X